پست پروداکشن
- جمعه, ۱ مرداد ۱۴۰۰، ۰۲:۴۶ ق.ظ
پست پرو داکشن Post Production
بعضی از افراد فکر می کنند که پست پروداکشن یک نرم افزار است اما در واقع پست پروداکشن یک تکنیک و مهارت است که شما باید آن را یاد بگیرید. خود این کلمه پست پرو داکشن به معنای رفتن برای کار نهایی و مرحله پس تولید یا حتی خروجی گرفتن است.
افرادی که در زمینه های طراحی و معماری فعالیت دارند بلد بودن این تکنیک برایشان بسیار واجب است. حتی این تکنیک یا فرایند پست پروداکشن در رشته های فیلم سازی و انیمیشن نیز وجود دارد و از اصطلاح پست پرو برای آن استفاده می شود.
اصلا چه نیازی به پست پروداکشن است؟
زمانی که پروژه شما به پایان کار خود نزدیک می شود شما می خواهید که خروجی و رندر با کیفیتی از آن به مخاطب خودتون نمایش بدهید اما انجام این کار را به راحتی و سریع نمی توان با نرم افزارهای مدلینگ سه بعدی انجام داد.
به همین دلیل برای اضافه کردن آبجکت ها و پرسوناژهای مختلف مثل درخت، گیاه، انسان و … به محیط رندر خودتون و یا حتی کنترل و اصلاح رنگ ها و پس زمینه تان از این تکنیک استفاده کرده تا به سرعت به کیفیت دل خواه خودتون برسید.
پست پروداکشن با چه نرم افزاری انجام می شود؟
همان طور که گفتیم پست پروداکشن یک نرم افزار نیست بلکه فرآیند است که روی تصویر ما صورت می گیرد. این فرآیند توسط نرم افزارهایی مثل فتوشاپ برای تصاویر و افترافکت برای فیلم ها انجام می شود. در رشته معماری بیشتر این عملیات با فتوشاپ انجام می شود در حدی که یک متخصص جدا از کسی که مدلینگ را انجام می دهد وجود دارد تا نسخه رندر گرفته شده پروژه را به بهترین شکل عملیات پست پرو را روی آن انجام دهد.
فرآیند پست روداکشن هیچ ارتباطی با نرم افزارهای تری دی مکس، اسکچاپ ، اتوکد و … ندارد و کاملا به مرحله آخر و بعد از رندر مربوط می شود. شما می توانید مدل سازی خودتان را با هر نرم افزاری انجام دهید و سپس برای اضافه کردن آبجکت هایی مثل درخت، فیگور، حیوانات، لکه ها و کثیفی روی دیوار،ایجاد نقش رطوبت و پوسیدگی روی چوب ، گوشه های اتاق و … به سراغ پست پروداکشن رفته تا رندر شما با کیفیت تر و واقعی تر نشان داده شود.
آیا حتما باید پست پروداکشن را انجام بدهیم؟
بعضی ها شاید به این موضوع فکر کنند که اصلا چرا باید این کار را انجام دهیم و یک مرحله به آخر کار خود اضافه کنیم؟
در تمام نرم افزارهای مدلینگ شما می توانید آبجکت هایی مثل درخت، انسان و … را به کار خود اضافه کنید اما ابن کار هم باعث سنگین شدن فایل پروژه شما و پایین آمدن سرعت سیستم شما می شود و هم این که کنترل و تنظیم کردن این آبجکت ها در نرم افزارهای مدلینگ کار ساده این نیست و زمان بر است.
شما با انجام این کارها به ویله پست روداکشن این راحتی را دارید که تمام آبجکت ها، درخت ها ، بک گراند و هر چیزی دیگری که اضافه کرده اید به آسانی قابل وبرایش و جابه جایی است.
استفاده از پست پرو داکشن در شیت بندی
همان طور که گفتیم پست پروداکشن یک فرآیند است که انجام می شود پس از آن در هرجایی می شود استفاده کرد برای مثال فرض کنید که قرار است در شیت خود تصویری از یک بنا معماری که مدل سازی کرده اید استفاده کنید.خب شما به راحتی می توانید به وسیله پست پروداکشن آبجکت ها و وسایلی مثل مبلمان، درخت، فضای سبز، فیگور و هر چیز دیگری که پروژه شما نیاز دارد با سرعت و کیفیت زیاد به آن اضافه کنید و ارائه خود را بسیار جذاب تر نشان دهید.